Enquêtes

Enquêtes worden binnen het onderzoek van Lexnova veelvuldig ingezet, vooral in onderwijsonderzoek, omdat ze een efficiënte manier bieden om op gestructureerde wijze informatie van grote groepen respondenten te verzamelen. Er bestaan verschillende typen enquêtes, elk geschikt voor specifieke onderzoeksdoelen en contexten. In vergelijking met bijvoorbeeld één-op-één interviews zijn enquêtes minder tijdrovend en daardoor geschikt om grotere hoeveelheden data te verzamelen, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en breedte van onderzoeksresultaten.

Werkgeversenquête
Instroomenquête

Werkgeversenquête

Een werkgeversenquête levert, net als de werkgeversinterviews, met name inzichten op in de arbeidsmarktbehoefte (criterium a), maar kan ook inzichten opleveren in de ruimte in het opleidingsaanbod (criterium b) en over aanscherpingen in het opleidingsprofiel. Voor de CDHO is het belangrijk om goed te onderbouwen wat de daadwerkelijke kwantitatieve arbeidsmarktbehoefte is. Ook kan uitgevraagd worden in hoeverre werkgevers behoefte hebben aan op- of bijscholing van huidige medewerkers. Dit bepaalt mede het instroompotentieel van de opleiding.

Instroomenquête

Bij de instroomenquête vragen we potentiële studenten naar hun mening over de opleiding en hun eventuele interesse in deelname. Deze methodiek betreft met name het opleidingsaanbod (criterium a), maar kan ook inzichten opleveren voor aanscherping van het opleidingsprofiel.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onderzoek naar enquêtes, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Mick Willems en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 31 31 133 (kantoor Groningen) of 030 – 22 73 378 (kantoor Utrecht).

Heeft u hulp nodig?