Rekenkameronderzoeken en (beleids)evaluaties

Lexnova voert veel rekenkameronderzoeken uit voor gemeentelijke rekenkamercommissies. U als opdrachtgever profiteert hierbij van onze ruime gemeentelijke ervaring. Onze onderzoekers zijn bij gemeenten werkzaam geweest en adviseren doorlopend gemeentelijke organisaties op velerlei gebied: van het sociale domein tot ruimtelijke ordening en van dienstverlening tot juridische kwaliteit.

Behalve met advisering houdt Lexnova zich bezig met marktonderzoek. Dat maakt ons tot een voor de hand liggende partner voor rekenkameronderzoek met doelgroeppeilingen. Naast rekenkameronderzoek voeren we (beleids)evaluaties uit voor gemeenten, provincies en waterschappen.

Uitgangspunt in rekenkameronderzoek is voor ons steeds een goede aansluiting bij uw vraag. Waar wenselijk spitsen we die in overleg met u toe. We hebben in ons onderzoek een scherp oog voor beleidseffecten en de vraag of een gemeente haar beleid voldoende stuurt en monitort. Rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid draaien wat ons betreft om de vraag of een gemeente beschikt over legitiem en werkbaar beleid en beleid dat feitelijk werkt. Naast onafhankelijk zijn we realistisch en streven we ernaar de uitkomsten in een herkenbaar perspectief te plaatsen, zodat organisatie en bestuur ermee vooruit kunnen. 

Een greep uit onze rekenkameronderzoeken en evaluaties van de afgelopen tijd vindt u op de pagina projectvoorbeelden rekenkameronderzoek.

Rekenkameronderzoek waterschappen
Regelmatig adviseren we 
waterschappen. Door onze ervaring met rekenkameronderzoek en met beleid en werkwijzen van waterschappen, zijn we prima in staat rekenkameronderzoek uit te voeren voor waterschappen met een rekenkamerfunctie. Wanneer veel technische expertise vereist is werken we samen met een ingenieursbureau.

Meer weten?

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adviseurs, onderzoekers en managers van Lexnova: betrokken, creatief en professioneel. Samen met u maken wij het verschil!